Ured za pomoć tužilaštvima u prekomorskim zemljama u razvoju (OPDAT) i Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci (ICITAP) Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država, u saradnji sa entitetskim centrima za edukaciju sudija i tužilaca, održali su 26./27. 09. 2018. godine u hotelu “Termag” na Jahorini, seminar o finanijskim istragama i forenzičkom računovodstvu.

Seminar je dio programa stručnog usavršavanja CEST-ova za 2018.

Seminar su pozdravnim govorima otvorili: gosp. Goran Krnjaich, rezidentni pravni savjetnik u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini; gosp. Arben Murtezić, direktor JU CEST F BiH i gosp. Slađana Marić, načelnica u CEST-u RS-a.

Seminar je bio namijenjen tužiocima, policijskim službenicima i poreskim inspektorima. Pored gosp. Adama Schwartza, izlaganja su imali i tužioci delegirani od strane Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalnog tužilaštva Kantona Tuzla i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te Porezne uprave F BiH.


Teme koje su se obradile na seminaru obuhvatile su analizu pravnog okvira za borbu protiv korupcije i vođenje finansijskih istraga, istražne tehnike, pranje novca i praćenje sumnjivih transakcija, te identifikovanje, pribavljanje i prezentaciju dokaza.

 

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2022. godinu

Prijava

Go to top