Centar za edukaciju sudija i javnih tužilaca u RS, zajedno sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH, uz podršku Ureda američkog ministarstva trgovine za razvoj privrednog prava (CLDP), u Banjaluci dana 15. i 16. oktobra 2018. godine u hotelu „Vidović“, održao je seminar iz oblasti privrednog prava na temu ugovora o prodaji u domaćem i međunarodnom pravu.

Seminaru je prisustvovalo 19 sudija iz F BiH i RS-a. Nastavak je edukacije na istu temu održane u Doboju 20./21. 09. 2017. godine.Pored eksperata iz SAD-a, gosp. Michaela Millsa, sudija Sjevernog distrikta Mississipi i prof. Louise Ellen Teitz, profesorice Pravnog fakulteta Univerziteta Roger Williams; edukatori su bili i gosp. Branka Skoko i gosp. Fatima Mrdović, sudija Vrhovnog suda F BiH. Na seminaru je temu izložio i gosp. Antonije Živković, pravni saradnik LANACO-a.

Pored pregleda zakonskog okvira i trenutne sudske prakse u BiH, radionica je obuhvatila i tri studije slučaja (Studija slučaja 1 : Problematika priznavanja izbora prava, sukob zakona, primjena ugovora, konvencija i komercijalnih principa; Studija slučaja 2- Izvršenje arbitražnih odluka - vježbe i Studija slučaja 3: Primjena CISG).


Na kraju seminara učesnicima su svečano dodijeljeni certifikati.

Projekt je omogućen sredstvima Ministarstva vanjskih poslova SAD (US Department of State)

 

 

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2022. godinu

Prijava

Go to top