JU CEST F BiH je, u okviru implementacije Programa stručnog usavršavanja za 2019. godinu, organizovao okrugli stol na temu “Aktuelna pitanja iz izvršnog postupka”, za sudije koje rješavaju predmete u izvršnom postupku. Jedan okrugli stol na ovu temu je već održan u maju mjesecu 2019, u Bihaću.  Voditeljica okruglog stola prvi dan je bila gosp. mr. sci. iur. Amela Durić, sudija Općinskog suda Tuzla, a učesnici su sa ovom edukatoricom razmijenili pitanja, odgovore, mišljenja, stavove i argumente na teme načela izvršnog postupka; predmeta i sredstava izvršenja; prijedloga i rješenja o izvršenju i razloga za prigovor.

Drugog dana je gosp. Dr. sci. iur. Smajo Šabić, sudija Općinskog suda u Zenici i član i potpredsjednik Upravnog odbora JU CEST F BiH, učesnike upoznao sa prijedlozima izmjena I dopuna propisa u građanskom izvršnom procesnom pravu F BiH, u kontekstu reforme izvršnog postupka u BiH.

 

Posljednji izlagač/voditelj okruglog stola bila je gosp. Mirhunisa Hamzić, sudija Općinskog suda u Zenici, koja je govorila o prodaji nekretnina; prodaji pokretnih stvari, te o aktuelnoj problematici kod primjene člana 37. Zakona o izvršnom postupku.

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2022. godinu

Prijava

Go to top