Sarajevo, 3.11.2016. godine - Generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), Goran Svilanović, posjetio je danas u Sarajevu Centar za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH i sastao se sa direktorom Centra, Arbenom Murtezićem.

Svilanović i Murtezić razgovarali su o aktuelnoj i budućoj saradnji Centra za edukaciju sudija i tužilaca FBiH i RCC-a, s naglaskom na potencijal RCC-a u povezivanju institucija za obuku sudija i tužilaca iz regije. 

 

 

„Regionalna obuka i razmjena iskustava ima izuzetan značaj u edukaciji djelatnika u pravosuđu, i neizostavan je dio napora koji regija čini na putu evropskih integracija. Upravo zato iduće sedmice,  9. i 10. novembra 2016.godine u Beogradu, organizovali smo Kooridnacijski sastanak centara za edukaciju sudija i tužilaca sa zapadnog Balkana  i Turske, koji će tamo predstaviti svoje najvažnije projekte i plan rada na regionalnom nivou u narednom periodu,“ rekao je Svilanović.  

Murtezić je ovom  prilikom uručio zahvlanicu gospodinu Svilanoviću  za podršku Vijeća za regionalnu saradnju radu Centra.

 

 

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2023. godinu

Prijava

Go to top