Poštovane/i,

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini, te poštujući Odluke nadležnih institucija, Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine je otkazao niz edukativnih aktivnosti planiranih u mjesecu martu i aprilu 2020. godine.

Kako bismo se pripremili za izazove koji nas čekaju nakon okončanja pandemije virusa COVID19, koristimo priliku da Vas informišemo da smo u mogućnosti ponuditi nekoliko online obuka za nosioce pravosudnih funkcija, koje tokom ovog perioda možete koristiti.

U okviru saradnje sa Projektom “Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa”, kojeg provodi Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine, Centri za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj i Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH su razvili online module  e-učenja za novoimenovane tužioce. Međutim, zbog kvalitete materijala i jako dobro pripremljenih stručnih sadržaja modula, iste možemo ponuditi svim tužocima u Bosni i Hercegovini, kao i stručnim saradnicima/savjetnicima u tužilaštvima.

Obzirom na trenutnu situaciju pandemije i otkazanih edukativnih aktivnosti u ovom trenutku u mogućnosti smo ponuditi Vam slijedećih pet modula on line učenja za tužioce i stručne saradnike:

-Pritvor i druge mjere obezbjeđenja osumnjičenog i saradnja sa policijom;
-Radnje dokazivanja u krivičnom postupku i zakonitost dokaza;
-Posebne istražne radnje;
-Tehnike izrade tužilačkih akata;
-Da pravda bude vidljiva

Sve navedene online kurseve moći ćete posjetiti na web stranici Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH  www.fbih.cest.gov.ba. u domenu distance learning, nakon Vaše prijave Centru.

Ukoliko ste zainteresirani za učešćem na online kursevima, molimo Vas da Vašu prijavu dostavite na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Po prijemu Vaše prijave u kojoj ćete navesti koje kurseve od navedenih 5 želite pohađati Centar će Vam dostaviti način na koji ćete moći koristiti korisničko ime i šifru za pristup platformi distance learning i aktiviranje kursa, te Vas obavijestiti o datumu početka i prestanka perioda u kojem možete pohađati online kurseve. Predviđamo da kurseve učinimo dostupnim tokom mjeseca aprila 2020 godine.

Molimo Vas da Vaše prijave sa naznakom koje od navedenih kurseva želite proći dostavite najkasnije do četvrtka, 26. 03. 2020. godine. Nakon toga Vas kontaktiramo sa detaljnim uputama pristupa i aktiviranja kurseva.

Uz želje za dobro zdravlje, srdačno Vas pozdravljamo.

 

 

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2022. godinu

Prijava

Go to top