Pravni fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u saradnji s  Centrom za edukaciju sudija i tužilaca F BiH, organizuje 4. Međunarodni naučni skup Dani porodičnog prava na temu „Pravna zaštita odraslih osoba“.
Pravna zaštita odraslih će se razmatrati iz dva aspekta. Jedan je zaštita odraslih osoba – članova porodice, bračnih i vanbračnih partnera u oblasti izdržavanja i imovinskih odnosa, a drugi je zaštita odraslih osoba s duševnim smetnjama (osoba s invaliditetom) u okviru pojedinih dijelova porodičnog prava i drugim oblastima prava. Sva ova pitanja bi trebalo posmatrati i u kontekstu UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom (2010). 
Naučni skup će se održati 01. i 02. 04. 2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. 
Podsjećamo da je Skup Dani porodičnog prava uvršten u Program početne obuke i stručnog usavršavanja za 2016. godinu Centra za edukaciju sudija i tužilaca F BiH, te prisustvo istom ulazi u obavezne dane stručnog usavršavanja sudija i tužilaca.
Prisustvo učesnicima nije ograničeno kotizacijom, pristup je slobodan, učesnicima nije obezbjeđen smještaj od strane organizatora.
Vaše učešće i prisustvo  savjetovanju možete prijaviti direktno Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, putem e- maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.    ili telefona: +387 36 514 230 ; Fax: +387 36 514 233. Ili CEST F BIH Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   

Registracijski obrasci

Preuzmite registracijske obrasce za 2023. godinu

Prijava

Go to top